joi, 1 iunie 2023

O săptămână nebună

    Nu, nu mă refer la greve. Sau poate și la ele. Nu mă refer nici la politicieni, cu toate că li se potrivește și lor titlul. Nu mă refer nici la agresiunea rușilor sau la sincopa în care s-au aflat băncile americane. Ăștia mai mult vorbesc. Într-un fel e bine, dar ucrainenii tot suferă. Mă refer la fotbal, fotbaliști și alte chestii ce țin de sfera buclucașă cu circumferința de 68-71 cm.


   Cum aș putea cataloga altfel rezultatele, comportamentul actorilor (fotbaliști, antrenori, conducători, suporteri sau ziariști sportivi) și implicațiile pe care le au toate acestea asupra clasamentelor și asupra componenței ligilor fotbalistice din viitoarea ediție de campionat? Cum aș putea să trec peste mojicia unui oarecare Petrescu pe care nu de mult îl numeam, cu respect, fotbalistul Dan Petrescu sau antrenorul Dan Petrescu. Să-l lăsăm în plata Domnului. Nu repede își va mai găsi echipă în Europa.

   Cu Cupa României ne-am lămurit. O țin în brațe secuii. Astăzi, după ce termin eu de scris această „Caricatură”, vom cunoaște și pe ultima participantă în Liga Conferinței. Varga sau  Mititelu? Ungureni (citește ardeleni) sau juveți? Probabil clujenii, dar tare aș vrea ca pe banca frânarilor să nu fie mojici. Din păcate „banul vorbește”. L-ar costa prea mult pe patron să-l trimită în parc (fără nepoți) pe individ.

   Dar despre ce vorbim? Unde-i nebunia? Păi FCSB - Rapid 1-5 nebunie bucureșteană; CFR - Farul 1-2 nebunie transilvăneană; Univ. Craiova - Sepsi 0-1 nebunie oltenească; „48” - Voluntari 3-3 după 3-0 și calificarea oltenilor la lovituri de departajare; Buzău - UTA doar 0-0 în tur; Dinamo - Argeș 6-1 după o nebunie alb-roșă. Vintilă zice că mai sunt cel puțin 90 de minute. Nu-l cred. Piteștenii și-au luat adio.

   Ce ne-a mai rămas? Retururile pentru rămânerea în Superligă. UTA (duminică, ora 21 la Arad) pare favorită iar Dinamo (sâmbătă, ora 21 la Pitești) visează deja la derbiul de tradiție cu Rapid. Să nu uităm totuși de barajele de promovare în Liga a III-a, unde Olimpia va da piept în 17 (în deplasare) și 24 (la Satu Mare) iunie cu reprezentanta Sălajului, Luceafărul Bălan, după cum m-a informat prietenul Florin Mureșan.

   Din liga secundă au retrogradat două echipe timișorene (Politehnica și Ripensia), părăsita Unirea Constanța, vecinii Minaur Baia Mare și, după o dublă bucureșteană cu Metaloglobus, Progresul Spartac. Interesant este că și cele două echipe din grupa CSM-ului, liga terță, ce au obținut dreptul de a participa la baraj, FC Bihor și Gloria Bistrița, au ratat obiectivul încă din primul tur de calificare în fața Unirii din Ungheni (rușinos), respectiv a Corvinului din Hunedoara (normal).

   Opriți războiul!

Niciun comentariu: