După victoria cu 5-2 de pe Arena Dumbrava din Gâlgău Almașului din fața contracandidatei la promovare în Liga a III-a, Luceafărul Bălan, sper ca Olimpia, echipa noastră sătmăreană, să nu se culce pe o ureche și să obțină promovarea. Returul de sâmbătă 24 iunie, de la ora 17,30 de pe stadionul Someșul, trebuie tratat cu seriozitate, mai ales că galeria își va face cu siguranță simțită prezența. Despre prestația de pe terenul din apropierea Grădinii Zmeilor a scris cu lux de amănunte colegul meu Florin Mureșan așa că vă invit să-i citiți articolul „Pas mare spre promovare” din arhiva site-ului sau de pe ziarul nostru din 19 iunie.
Pare că tragerea la sorți ar fi fost direcționată astfel încât echipele să nu facă deplasări lungi. Din păcate echipa fanion a Ardealului, CFR Cluj, chiar dacă va da piept cu o reprezentantă a Turciei (țară considerată balcanică), are de făcut o deplasare de peste 2000 de km până în sud-estul Asiei Mici (în vestul extrem al Mării Mediterane), la Adana (locul patru în campionat), aproape de granița cu Siria. Nu va fi ușor. Chiar cred că are cea mai grea misiune dintre echipele românești.
Vreo 700 de kilometri are de făcut și campioana României, Farul din Constanța. Rezultatele din ultimii doi ani ale campioanei Moldovei, Tiraspol, ar putea dacă nu să sperie, măcar să atragă atenția marinarilor, mai ales pentru că în echipa de la malul mării au intervenit schimbări în lot. Au plecat unii, au venit alții. Valoric cred că nu au scăzut, dar omogenitatea va avea de suferit. Hai băieți că puteți! Mai ales pentru că de la Tiraspol de plecat au mai plecat, dar de venit n-au mai prea venit că n-au venit (citește: n-au mai prea sosit că n-au bani; nu m-am putut abține de la carambol).
Deplasările la Sofia a celor de la Sepsi și a FCSB-ului sunt mai scurte (sub 500 de km) dar asta nu înseamnă că sunt și mai ușoare, chiar dacă în ultimul timp fotbalul bulgar nu prea a mai scos capul în lume nici la nivel de cluburi, dar nici la nivel de echipă națională. În proaspătul campionat încheiat adversara secuilor a terminat pe locul doi, la un singur punct de campioana Ludogoreț. În ceea ce privește adversara FCSB-ului, chiar dacă a terminat pe locul trei, trebuie menționat că între locul doi și locul trei (cele două ȚSKA-uri; sper că nu vă deranjează că am folosit denumirea veche a militarilor de peste Dunăre) au fost nu mai puțin de 20 de puncte.
Despre echipa covăsneană vă pot spune mai multe pentru că tocmai s-a încheiat (miercuri seară am scris articolul) jocul amical cu Ferencvaros. Partida s-a desfășurat într-un cadru bucolic, undeva prin Austria, și nu prea a avut faze de poartă. Cele două echipe căutând să-și pună la punct relațiile de joc. Prima repriză a fost ceva mai echilibrată, dar a doua a aparținut aproape în totalitate campioanei Ungariei. Scor final 1-0 pentru budapestani.
Jocul l-am văzut cu ajutorul celui mai popular site de scoruri sportive, site care aproape sigur îl voi folosi și pentru dubla cu Elveția din preliminariile Campionatului European (Calificări Europene cum este acuma denumit) și asta pentru că nu mai vreau să aud comentariul pe meci al colegilor Emil Grădinescu și Costi Mocanu. Nu spun mai multe pentru că îi cunosc pe ambii și le port respect. Au făcut multe de-a lungul timpului pentru gazetăria sportivă dar, se pare, că s-au cam ramolit. Ca și mine de altfel. Ar mai fi o variantă să văd meciul fără sonor dar și în acest caz le-aș face audiență postului de televiziune care s-a încăpățânat să-i păstreze pe cei doi și pentru comentariile din dubla cu Elveția.
Povestea celor două echipe sofiote are acel iz balcanic care a atins și fotbalul din sudul României (Steaua, Dinamo, Rapid, Craiova), în care suporterii nemulțumiți de cum s-au dezvoltat echipele lor au creat echipe paralele. Unele chiar au reușit să preia și palmaresul.
Revenind la europenele noastre se pare că cei ce Fac Ce Spune Becali au cel mai ușor joc. Noi trebuie să le ținem pumnii la toate și să sperăm că, per total, vom obține cât mai multe puncte pentru România în clasamentul european de țară al echipelor de club.
Opriți războiul!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu