joi, 26 octombrie 2023

Doamne, ce etapă!?

     23 de goluri s-au înscris în cele opt jocuri ale etapei ce a trecut. În Caricatura de săptămâna trecută spuneam că în condițiile în care cinci echipe din primele șase clasate joacă acasă în meciuri relativ disproporționate ar fi slabe speranțe ca numărul meciurilor egale să depășească cifra 2. Lăsasem și un „dar” acolo, dar nu prea credeam în el. Și totuși, nu mai puțin de cinci meciuri s-au încheiat nedecise, la două dintre ele tabela nici nu s-a clintit. Ba mai mult. Nici una din primele cinci clasate nu a terminat meciul învingătoare, mai de înțeles fiind doar ocupanta locului trei care a jucat în deplasare. Ce să mai spunem de ocupanta locului patru care a pierdut acasă fără drept de apel în fața locului 7.

    Ar mai fi de remarcat revenirea secuilor, echipă a căror ultime rezultate au fost un pic inexplicabile pentru mine. Cele cinci goluri reconfortante s-ar putea să readucă plăcerea de a hoinării prin frumoasele plaiuri covăsnene. Mă bucur pentru Ciobotariu în primul rând, antrenor prea puțin răsplătit de contracte în comparație cu valoarea pe care o are. La fel și Măldărășanu printre cetățile sașilor. UTA - Rapid 2-2 controversat pe nedrept; Hermannstadt - Dinamo 4-0 absolut previzibil; Farul - „U” 1-1 smuls de gazde; Poli Iași - „48” 1-1 sub zodia nimicniciei și a întâmplării; Univ. Craiova - Petrolul 1-3 fără drept de apel, cum spuneam; FCSB - Voluntari 0-0 când Faceți Ce Spune Becali fac ce spune Becali; Sepsi - Botoșani 5-2 descătușat; CFR - Oțelul 0-0 în loc de încheiere pentru o etapă nebună.

    Până la etapa următoare, a paisprezecea, mai este restanța despre care eu scriu la viitor dar pentru voi, cititorii, este la trecut: Farul - UTA. Apropo! Și săptămâna trecută a fost o restanță: imprevizibila Poli Iași - Sepsi 1-0. Dacă spun că vom avea o etapă echilibrată voi fi contrazis de realitate? În nici unul din meciurile sătămânii nu este o distanță mai mare de șase locuri  între combatante. Doar ocupantei ultimului loc nu-i prevăd nici o șansă.

    Petrolul - FCSB (sâmbătă, ora 20,30) Derbiul etapei. Mă orientasem inițial pentru alt derbi al etapei, dar privind mai atent configurația clasamentului și situația din sânul combatantelor cred că acesta este adevăratul meci cheie. Dacă bucureștenii nu câștigă va plana incertitudinea în ceea ce privește campioana turului, ultima etapa a lui fiind cu adevărat incendiară. Gazdele au demonstart că atunci când întâlnesc echipe dezorganizate în joc au puterea să înscrie mai mult decât oponenții, chiar dacă valoarea lor intrinsecă nu e așa ridicată;

    Rapid - Univ. Craiova (duminică, ora 20,30) Un derbi de tradiție. Singurul al etapei. O întâlnire la care dacă dau frâu năzuințelor aș vedea o victorie a gazdelor la trei goluri diferență. Nici nu mai știu de când i-am bătut pe olteni la măcar trei goluri decalaj. Ambele echipe au nevoie de cele trei puncte. Ce-o ieși om vedea!

    CFR - Farul (luni, ora 20,30) O altă întâlnire cu tentă de derbi. Doar se întâlnesc ultimele două campioane. Să fi readus Hagi fregata pe linia de tragere? Ultima întâlnire cu o reprezentantă a Clujului nu le-a fost prielnică. Acum mai joacă și în deplasare. Partida este deschisă oricărui rezultat. De-ar fi și un joc atractiv...

        Oțelul - Hermannstadt (sâmbătă, ora 14) Doi antrenori care nu prea știu să piardă. Împreună au doar patru înfrângeri în 26 de partide. Bun scor! Nu? Câte două fiecare. Toți pariorii merg pe X. Ei, eu nu cred că va fi egal. Ar putea fi chiar o victorie la două goluri a uneia dintre ele. De ce? Să fie de vină mafia pariorilor? Oricum meciul e la ora prânzului când îl urmăresc mai puțini. Hai să nu fim defetiști. Să vedem un joc frumos, pe bune, sorbindu-ne țoiul și supa!

    Voluntari - Sepsi (vineri, ora 17,30) Cu partida asta intrăm în zona noroioasă. În zona în care, acum în preajma încheierii turului, trebuiesc agonisite victorii pentru vremuri de restriște. Nu știu cum au ajuns oaspeții în aceste mlaștini dar cred că vor pleca cu fruntea sus din Ilfov;

    Botoșani - „U” (luni, ora 17,30) Neaparat studenții ardeleni trebuie să se întoarcă cu trei puncte de aici. Este păcat să nu profite de forma bună a lor și de pasa proastă a moldovenilor. Mai ales că gazdele par să fi renunțat la aspirații de mai bine. Moțul are o misiune ușoară. Să vedem dacă și coconii de pe iarbă;

    „48” - UTA (duminică, ora 14) Un alt meci programat pe perioada sarmalelor. Ăsta parcă nu este la fel de interesant. Doar parcă. Dacă orednicul Rednic nu-i vrednic să fie rodnic e vremelnic. Na, că mi-a ieșit! Dacă voi nu o faceți mă felicit singur pentru calambur.

    Dinamo - Poli Iași (vineri, ora 20,30) Cenușăreasa etapei. Două echipe de la care se așteaptă mai mult. Din păcate numai de la una cu temei. Cealaltă are doar istorie. Așa, cam vreo 78 de ani.

    Opriți războaiele!

     

     

    

    

 

Niciun comentariu: