joi, 16 septembrie 2021

„Festivalul prunelor” ne aduce aminte că e toamnă iar


 

   Atelierele Zetea vor fi din nou gazda unei sărbători tipic sătmărene, o sărbătoare care îmbină armonios pomicultura, gastronomia și activitățile specifice pălinciilor. Ca de fiecare dată gazda noastră Silviu Zetea, omul care a dus renumele țuicii sătmărene pe toate meleagurile Europei și nu numai, ne va primi în spațiul dedicat evenimentului, adică la Atelierele Zetea de la Medieșul Aurit.

   Evenimentul va fi marcat nu numai de prezentarea și degustarea produselor (fructe proaspete, plăcinte, gemuri, dulcețuri, mâncăruri și bineînțeles țuici) din livezile, ogrăzile, bucătăriile și distileriile gospodarilor, ci și de un bogat program cultural.

   Seminarul despre „utilitatea prunelor în domeniul alimentar” susținut de amfitrion și dezbătut de invitați speciali a căror identitate o veți afla doar la fața locului va preceda remixul lui DJ Madan. De la Petrică Mureșan vom afla desigur „Pălincă cine-o băut” sub strunele ceterii, iar Raluka ne va povesti în stil dance, house și pop cum a câștigat Trofeul Internațional George Grigoriu. Vlad Miriță este și acum, după 13 ani, „Pe o margine de lume” sub impresia participării sale la Eurovision. Oare ne va impresiona prin muzică pop sau va interpreta vreo arie de operă?

   Nu uitați! Sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 15 sunteți așteptați în curtea Atelierelor Zetea pentru „Festivalul prunelor.

Niciun comentariu: