sâmbătă, 5 iulie 2008

1. Brest - Plumelec 197,5 km. Ghid turistic

Km 0. Brest. Cel mai vestic oras al Frantei. Istoria orasului maritim a fost marcata de deschiderea sa catre Oceanul Atlantic. Centrul Oceanopolis, dedicat marii, a primit peste 3,5 milioane de vizitatori din 1990 de cand s-a deschis.
Km 3,5. Plougastel-Daoulas. Marele "calvar", a carui constructie a inceput la sfarsitul secolului al XVI-lea, la sfarsitul unei epidemii de pesta, unica de acest gen.
Km 90,5. Gourin. Numerosi locuitori din acest tinut au contribuit masiv la popularea Statelor Unite la sfarsitul secolului al XIX-lea. Statuia Libertatii are o copie in centrul oraselului in cinstea lor.
Km 169,5. Bignan. Castelul Kerguehennec, construit in secolul al XVIII-lea, supranumit Versailles-ul breton. De asemenea exista un muzeu de arta contemporana.
Km 197,5. Plumelec. Satul a devenit cunoscut in lumea ciclista si exponential pentru ciclismul breton datorita inaltimii Cadoudal pe culmea caruia au fost numeroase sosiri. Chiar si anul acesta a mai avut loc o sosire, in Cupa Frantei, castigata de cel care si acum se afla in Le Tour, francezul Thomas Voeckler. Numai nume de francez nu are. Asa-i?

Niciun comentariu: