marți, 8 iulie 2008

Europenele de scrima

Sabie feminin individual

Luni s-au disputat ultimele doua arme de simplu, sabia feminina individuala si spada masculina. Din pacate noi nu am avut reprezentanti decat la fete unde Andreea Pelei a obtinut locul intai in grupa (5/6), Elena Munteanu locul 4 in grupa (2/5), Bianca Pascu locul 5 in grupa (2/5) si Mihaela Bulica acelasi loc 5 cu doua victorii din cinci asalturi.

Ca urmare a acestor rezultate fetele s-au clasat pe pozitiile 4, 28, 32 si 34. Elena Munteanu a tras in primul tur al calificarilor cu azera Iana Sucaeva pe care a depasit-o (15-11), dar a pierdut la italianca Gioia Marzocca (6-15). Bianca Pascu a fost libera in primul tur, dar a cedat in fata sabrerei rusoaice Elena Neceva (3-15). Mihaela Bulica invinsa si ea, ca si colegele ei, tot in saisprezecimi de maghiara Reka Peto. Cea mai buna comportare a avut-o Andreea, care a trecut in saisprezecimi de Cecilia Berder (Franta) cu 15-5, dar n-a mai facut fata rusnacei Galina Pundic (10-15). Finala a fost castigata de rusoaica Sofia Velicaia (15-10 cu italianca Ilaria Bianco).

Floreta feminina echipe

Asteptam mult de la aceasta proba, mai ale ca in componenta echipei era si sportiva satmareana Cristina Stahl. Cum era de asteptat Romania a jucat direct in sferturi, dar polonezele au stiut sa-si apropie victoria prin prelungirea asalturilor la nesfarsit astfel incat avantajul luat la inceputul probei, care in mod normal nu trebuia sa fie ingrijorator, s-a dovedit decisiv. Infrangere cu 24-19 si a trebuit sa ne multumim cu locul sapte la final, pentru ca am pierdut surprinzator si in fata Germaniei cu 21-13. In batalia pentru locul sapte am depasit la mare lupta Ucraina cu 29-28. Victoria a revenit Rusiei care a dispus in finala de Ungaria cu 31-30. De remarcat tensiunea in care s-au disputat asalturile, doar doua dispute incheindu-se la 45 din cele 13 care au avut loc.
Sabie masculin individual
Romania s-a aflat printre cele 13 de pe tabloul principal pe pozitia a saptea dupa rezultatele membrilor ei in competitia individuala, asa ca in optimi s-a aflat fata in fata cu Marea Britanie de care a trecut lejer cu 45-22. Contrar asteptarilor disputa din sferturi cu puternica reprezentativa a Ungariei nu le-au pus probleme sabrerilor condusi de Covaliu si s-au calificat mai departe (45-35). Semifinala contra Rusiei merita un premiu de frumusete. Din pacate am pierdut-o la doar o tusa diferenta (44-45). Deconcentrarea si frustrarea i-a determinat sa piarda si batalia pentru medalia de bronz in fata Bielorusiei (42-45). Campioana europeana Rusia (45-29 cu Franta), dar finala s-a jucat in semifinale.


Niciun comentariu: