duminică, 6 iulie 2008

Impresii dupa doua etape

Etape valurite cu cate patru catarari de etapa (din cele opt doar una de categoria a treia) si finis dupa pante interesante dar nu si repertoriate tocmai pentru a nu fi considerate etape cu finis pe catarare. Daca prima a scos in fata spuma, elita, pretentiosii acestui tur, a doua a reprezentat un cadou pentru sprinteri. Juan Mauricio Soler Hernandez (Columbia - Barloworld), chiar daca n-a facut-o fizic, se poate considera abandon dupa cazatura din prima etapa (pentru prima oara dupa 41 de ani nu a fost un prolog) este cam singurul absent dintre favoriti in prima parte a clasamentului, in ceea ce priveste sprinterii, nu sunt prezenti in Turul Frantei decat doi mari maestri ai genului Thor Hushovd (Norvegia - Credit Agricole) si Mark Cavendish (Marea Britanie - Team Columbia). Restul sunt ori prea tineri, ori doar candidati de maestri, ori prea uzati.
In prima etapa, dupa o evadare masiva, am avut parte de un final tensionat in care pe rand, Filippe Pozzatto (Italia - Liquigas), Stefan Schumacher (Germania - Gerolsteiner) si Kim Kirchen (Olanda - Team Columbia) au dat impresia ca si-o vor adjudeca, dar pe ulrimii 25 de metri nu mai poate nimeni sa-i faca fata debordantului Alejandro Valverde (Spania - Caisse d'Epargne), care chiar daca a declarat ca nu-l intereseaza o etapa anume ci doar victoria finala, a pedalat ca o naluca si a imbracat primul tricou galben al editiei.
Etapa a doua a avut doar doi evadati, francezi amandoi, care pe la jumatatea cursei au fost ajunsi de alti doi urmaritori, tot francezi. Ca si cu o zi inainte cand mai ramasesera 4 km (deunazi 8 km), evadatii au fost ajunsi. O noua incercare a lui Pozzato a fost anulata, de data aceasta de intreg plutonul, si sprintul masiv a fost adjudecat de Hushovd, Cavendish ratand prezenta in grupul fruntas. A terminat al douazeci si saptelea.
Finalele de simplu de la Wimbledon sunt clasice si nu prea. La feminin pentru a treia oara se intalnesc surorile Williams. Pana acum de doua ori a castigat mezina Serena. De data asta Venus si-a luat revansa. La masculin pentru a treia oara consecutiv se intalnesc in finala David Federer si Rafael Nadal. Pana acum a castigat Federer, la aceasta ora Nadal conduce cu 2-0 la seturi si 4-5 in al treilea, partida intrerupandu-se din cauza ploii. Vom reveni.
As fi vrut sa spun despre prima prezenta pe podium a unui roman la Silvestorne, dar Mihai Marinescu a facut o greseala in ultima parte a ultimului tur si a fost depasit de un adversar in formula BMW. La grupa mare, Hamilton a castigat o cursa umeda pe alocuri, leoarca prin alte locuri. Interesanta pozitionarea a trei piloti (castigatorul Hamilton, ultimul clasat de la Silverstone, Massa si campionul mondial Raikkonen) pe primul loc la egalitate cu 48 de puncte.
In turneul celor trei natiuni (a debutat in aceasta saptamana), detinatorii trofeului aborigenii All Blacks au dispus cu 19-8 de gazdele din Africa de Sud in echipa carora inca nu se regaseste nici o pata de culoare si au trecut n-spe ani de la abolire. Australia s-a incalzit un pic cu "Les Bleus", 40-10. Chiar asa mare sa fie diferenta intre sudul si nordul rugby-ului?

Niciun comentariu: