sâmbătă, 5 iulie 2008

Echipe, favoriti (2)

Continuam cu Lampre echipa italiana la care totul se invarte in jurul unui alt favorit cu oarecare sanse: italianul Damiano Cunego (71), restul este doar umplutura daca tinem cont ca Damiano nu se poate sprijini pe echipa in momentele grele.
Formatia franceza Credit Agricol propune si ea un singur nume, dar nu pentru victoria finala, ci pentru tricoul verde. Este vorba de sprinterul norvegian Thor Hushovd (81).
Ma asteptam ca asupra formatiei belgiene Quick Step sa zabovesc oleaca mai mult, dar degeaba ma uit dupa un Boonen, Bettini sau Efemkin (Alexander) ca n-am nici o sansa sa-i descopar, asa ca ii vom astepta in evadari pe numele mai putin cunoscute prezente in hexagon.
AG2R La Mondiale ar putea emite pretentii doar prin fratele lui Alexander, Vladimir Efimkin(104) dar nu tare v-as recomanda sa-l votati. Mai stii...!?
Nemtii de la Gerolsteiner in schimb, pretind un loc in primele cinci in clasamentul pe echipe si propun un nou Schumacher in sportul mondial: Stefan Schumacher (111).
Christophe Moreau (121), ultimul mare ciclist francez in activitate, nu cred ca la varsta aceasta mai poate emite pretentii, dar este de remarcat ca toti ceilalti francezi cu care a inceput sa se intreaca pe bicicleta au cam iesit pe usa din dos din ciclism. El nu. Dar nici nu mai are rezultatele din trecut, iar numele chipei Agritubel nu spune nimic.
Una din cele mai vechi echipe din ciclismul mondial (nu stiu daca nu este chiar cea mai batrana), olandeza Rabobank este in curs de intinerire, dar tot prezinta niste nume care trebuiesc respectate: rusul Denis Menciov (131) si spaniolii Juan Antonio Flecha (132) sau Oscar Freire (133).
O alta grupare franceza este Bouygues Telecom a carei trecere in revista nu-mi spune nimic. A! Ba da. Chiar ultimul, Thomas Voeckler (149), ar putea produce niscaiva perturbari in lupta pentru tricoul galben.
Team Milram imi gadila orgoliul anul trecut, dar dupa problemele avute cu medicamentele, ma uit spre ei cu strangere de inima. Oricum nu propun nimic nou, batranul Erik Zabel fiind singura speranta in lupta pentru tricoul verde.
Belgianul Philippe Gilbert (161) este omul care poate aduce din nou titlul Turului Frantei in curtea unei echipe franceze. De fapt toti ceilalti colegi ai lui din Marea Bucla sunt francezi.
Surpriza de proportii in componenta echipei Saunier Duval. In caliate de lider a aparut cel care se batea cu pumnul in piept ca va castiga Turul Italiei. Riccardo Ricco' (171). Si n-a fost departe. Precis ca mezinul meu il va vota. Are si el dreptul nu. Sau poate pe altul? Acum, Riccardo, in calitate de lider de echipa se poate sprijini pe colegii sai, inclusiv pe veteranul Leonardo Piepoli (179).
Cofidis nu propune nici ea un lider autentic, iar ultimele numere de pe spatele ciclistilor le poarta cei de la Slipsteam, travestiti si ei in spatele altei denumiri: Garmin Chipotle

Niciun comentariu: