miercuri, 9 iulie 2008

Romania campioana europeana la spada feminin

Iata ca scrima romaneasca traieste. Chiar intens. Dupa bronzul lui Mihai Covaliu si argintul Anei Branza a aparut si stralucirea aurului care consacra prezenta scrimei romanesti in elita europeana. Spadasinele care au reusit acest titlu sunt Ana Branza, Simona Alexandru, Loredana Iordachioiu si Iuliana Maceseanu Ultimele doua au inceput scrima de nivel international, cei drept la floreta, la Centrul Olimpic satmarean.
Dupa rezultatele obtinute de amazoane (nu sunt tragatoare cu arcul asa ca n-au trebuit sa-si taie cate un san) la individual, Romania a ocupat locul 5 pe tabloul eliminatoriu (intre cele 11 participante), ceea ce le-a adus prima disputa direct in sferturi contra Poloniei si lupta nu a fost chiar simpla. Scorul final, 39-36, arata o lupta in care consumul fizic si psihic a atins limite acute, dar, spre deosebire de sabreri si mai ales de floretiste, spadasinele s-au dovedit mai puternice. In semifinale ne-am incrucisat armele cu Ungaria. Fiind binecunoscuta prietenia si rivalitatea scrimerilor romani si maghiari de-a lungul timpului, luptele au fost pline de dramatism in prima lor parte. Dupa ce fetele noastre au prins putin cheag si-au facut singure viata usoara si au castigat cu 43-33. Contrar asteptarilor finala a fost cea mai usoara disputa, Imke Duplitzer, Britte Heidemann, Marijana Markovic si Monika Sozanska, toate de "sange anglo-saxon" (ha, ha), nu si-au putut depasi conditia. 45-34.
Miercuri s-au mai disputat asalturile din disputa pe natiuni la floreta masculin. Noi nu am avut reprezentanti, asa cum n-o sa avem nici joi la spada. Tot joi, vom urca pe plansa la sabie feminin, dar sansele noastre de a trage in optimi sunt minime, rezultatele de la individual ale fetelor noastre (Mihaela Bulica, Elena Munteanu, Bianca Pasu si mai ales Andreea Pelei) fiind cele mai slabe din toate cele 11 natiuni participante.

Un comentariu:

Anonim spunea...

satmarean????
de la craiova?:))