Vineri la Kiev au debutat campionatele Europene de scrima cu proba care ne intereseaza cel mai mult pe noi satmarenii. Prezenta Cristinei Stahl in lotul Romaniei alaturi de Roxana Mariana Barladeanu, Cristina Ghita si Daniela Tanase explica acest lucru. In grupe Cristina noastra a tras cu ucraineanca Tetiana Sevcenco (4-0), unguroaica Virginie Ujlaki (5-2), poloneza Anna Rybicka (2-5), nemtoaica medaliata in final cu bronz Carolin Golubytskyi (5-0) si frantuzoaica Melanie Moumas (1-5) si a ocupat locul 2 dupa sportiva din Hexagon. Celelalte romance s-au situat pe locurile 5 (Daniela), 4 (Cristina) respectiv 1 (Roxana, v-ati dat seama ca este vorba de multipla campioana Scarlat, casatorita Barladeanu).
Ca urmare a disputarii grupelor, satmareanca a ocupat pe tabloul eliminarilor directe pozitia 19, Roxana locul 9, Cristina 31 si Daniela 32. Pentru a intra pe tabloul de 32, Daniela a trebuit sa mai traga cu a treizeci si treia clasata, ucraineanca Nadia Voicenco pe care a invins-o cu 15-8. Obosita apoi a pierdut un fata ultimei calificate unguroaica Edina Knapek (6-15). Cristina Ghita a reusit in saisprezecimi sa produca una din marile surprize ale turneului invingand-o pe a doua clasata din grupe si una din principalewle favorite ale turneului, italianca Giovanna Trillini, multipla medaliata mondiala si olimpica (10-9). In optimi, obosita psihic peste masura n-a mai facut fata frantuzoaicei Adeline Wuilleme (13-15). La capatul celalalt al palierului surprizelor a stat comportarea Roxanei care s-a vazut nevoita sa se recunoasca invinsa de unguroaica Gabriella Varga (7-15), daca nu ma insel plecata din Satu Mare (pana maine la ora 16 si 5 minute, la emisiunea lui Romulus de pe Radio Unu, voi sti cu siguranta).
Singura romanca patrunsa in finala de opt a fost Cristina noastra care a trecut in saisprezecimi de poloneza Magda Mroczkiewicz (15-5) si in optimi de rusnaca Olga Leleico. Aici a intalnit o alta poloneza, Malgorzata Wojtkowiak (12-15) care avea sa castige medalia de bronz. Titlul european si l-a adjudecat Adeline Wuilleme, 14-9 in finala cu italianca Margherita Granbassi. Fiicei medaliatei olimpice Ecaterina Stahl i-a revenit locul 6, cealalta Cristina obtinand locul 16, Roxana 19, iar Daniela 32.
Sabie masculin individual (bronz)
Tot echipa completa am prezentat si la aceasta proba prin Mihai Covaliu, Rares Dumitrescu, Cosmin Hanceanu si Nicolae Alexandru Sireteanu.In grupe Cosmin a ocupat locul 5, Nicolae 5, Rares 3 si Mihai, normal, 1. Ca urmare a acestor rezultate romanii s-au clasat pe tabloul eliminarilor directe pe locurile 5 (Mihai), 13 (Rares), 30 (Nicolae) si penultimul calificant 38 (Cosmin). Nicolae si Cosmin au tras cate un tur in plus in compania rusului Alexei Iachimenco (13-15), respectiv a belgianului Seppe van Holsbeke (15-12).
Cosmin s-a oprit in saisprezecimi in fata rusnacului Oleg Sturbabin (11-15). O soarta ceva mai buna a vut Rares care a ajuns in optimi prin victoria in fata francezului Boris Sanson (15-14). Aici s-a oprit, nefacand fata aceluiasi Iachimenco (14-15). Brasoveanul Mihai a ajuns in finala de opt prin victorii consecutive in fata ungurului Balazs Lontay (15-7) si spaniolului Jaime Marti (15-13). Aici a trecut la ultima tusa de rusnacul Vladimir Lucasenco si s-a oprit la medalia de bronz in fata stereotipului Iachimenco. Rusului i-a venit de hac in finala belarusul Alexandru Buichevici (15-11).
Spada feminin individual (argint)
Sambata au debutat spadasinele printre care s-au gasit si romancele Simona Alexandru, Ana Branza, Loredana Iordachioiu si Iuliana Macesanu. In grupe Ana si Loredana au ocupat locul intai, iar Iuliana si Simona locul 3 ceea ce le-au adus pe tabloul eliminarilor directe pe locurile 2 (Loredana), 5 (Ana), 21 (Simona) si 29 (Iuliana) din cele 56 calificate. In primul tur eliminator au tras Simona, 15-8 cu rusnaca Olena Crivitca si Iuliana, 9-15 cu estona Maarika Vosu. De altfel si Simona a pierdut urmatoarea disputa cu italianca Francesca Quondamcarlo (11-15).
Favoritele noastre, Loredana si Ana au avut comportari diferite. Loredana, dupa ce in grupe a castigat toate cele 6 lupte disputate, pe tabloul eliminatoriu a cazut intr-o groapa de potential psihic si a pierdut la un scor care ma face sa ma gandesc si la o problema cu specific feminin, 2-15 in fata frantuzoaicei de origine maghiara Hajnalka Kiraly Picot. Ana le-a invins pe poloneza Magdalena Grabowska (13-12) si estona Kristina Kuusk (15-12)pentru a ajunge in finala de opt. Aici a incrucisat spada cu italianca ce o eliminase pe Simona si a razbunat-o (15-12). Pentru a ajunge in finala Ana a infruntat scoala ruseasca reprezentata de Ana Sivkova pe care a depasit-o cu 15-11. Dupa cum vedeti toate disputele Anei au fost lungi, cu consum psihic urias, ceea ce a macinat-o si n-a mai facut fata in finala cu unguroaica Adrienn Hormay (10-15).
Floreta masculin individualCei doi baieti prezenti in aceasta grupa Virgil Saliscanu si Radu Daraban ne-au adus sperante de medalii dupa comportarile din grupe (locurile intai, respectiv doi) care i-au adus pe pozitiile 2 si 13 pe tabloul eliminarilor directe. Daca Radu a mai trecut de un tur, invingandu-l pe rusnacul Gheorghe Lopatenco (15-10) si pierzand in optimi la polonezul Michal Majewski (11-15), Virgil ne-a facut de pomina in fata celui care venea de pe locul 34 al eliminarilor directe, rusul Igor Gridnev (11-15). Finala a castigat-o italianul Andrea Cassara, 15-9 in fata britanicului Laurence Halsted.
Un comentariu:
Pronosticurile mele:
Tricoul verde: Erik Zabel
Clasament pe echipe: Caisse d'Epargne
Tricoul cu buline: Riccardo Ricco'
Tricoul alb: Andy Schleck
CLasament general: Kim Kirchen
email: ciprimuntean@yahoo.com
Trimiteți un comentariu