sâmbătă, 7 iunie 2008

Euro 2008 - Pornim la drum

Duminica sfarsitului de iunie a acestui an va fi si duminica sfarsitului de Euro a acestui an. Pana atunci, cand pe Ernst Happel Stadion se va auzi ultimul fluier al arbitrului declarat cel mai in forma al europenelor si care nu este conational cu finalistele, vom patimi, vom bea bere in cinstrea bravilor nostri fotbalisti sau tocmai de necazul nereusitei lor, vom spera, vom sudui, si alte vom-uri, dar sper din tot sufletul ca nu vom uita ca fotbalul este doar un sport, iar in sport victoria nu se obtine cu orice pret si nici cu ajutorul lui Dumnezeu.
Astazi intra in scena, normal, gazdele. O parte din gazde, adica reprezentantii tarii cantoanelor, pentru ca tirolezii nu-si pun prea multe sperante in acest turneu final, in iarna existand voci in presa austriaca prin care se cerea ca nationala lor sa lase locul unei alte echipe pentru a nu se face de rusine. Apropo! Va jignesc daca va rog sa pronuntati numele a trei jucatori din nationala Austriei? Sincer nu stiu nici unul acum, dar voi oricum stiti mai mult decat mine. Acum doi ani am vazut un meci prin Salzburg. Pe program scria ceva de genul Liga a II-a de pe la noi, dar jocul putea fi comparat linistit cu un meci fara patimi de pe la mijlocul clasamentului Ligii a V-a, in ultimele doua trei etape. Tehnic nimic. Strategic nimic. Bere la discretie. Public ca la teatru de vara.
Cred ca meciul de deschidere nu se va dezminte si se va incheia cu o remiza alba. In ceea ce priveste jocul transeuropean dintre lusitani si "poarta", in viata mea turcii nu i-au batut pe portughezi, asa ca vor trebui sa astepte sa mor.
Nu vreau sa inchei acest prolog fara a aminti de finala de simplu junioare de la Roland Garros care se disputa intre doua romance si care, dupa cum v-ati dat seama din articolele anterioare, am preconizat-o. Finala se va desfasura maine si dintre o olteanca si o dobrogeanca sper sa castige tenisul romanesc.

Un comentariu:

Anonim spunea...

pronosticuri nu se pot da?
Acuma e momentul sa organizezi un concurs cu premii!