luni, 9 iunie 2008

Euro 2008 - A treia terta

Joc inchis, rezultat prost
Daca cineva incearca sa ma lamureasca faptul ca acest egal este un rezultat bun le aduc aminte ca Rapidul de aproape trei ani nu a mai pierdut nici un joc in cupele eoropene si ce folos. Faptul ca Piturca stie ca daca iese din grupe pe usa din dos, dar fara infrangeri catastrofale, isi va pastra postul, il face sa inchida jocul si o-o, 1-1, o-1, 1-2 e foarte usor de obtinut. Aceste scoruri nu ne vor aduce calificarea. Pe Piturca il intereseaza acest lucru? Nici pe Razvan Lucescu nu l-a interesat. Blazonul/salariul lui il intereseaza mai mult. Daca nu invingem Italia putem sa ne pregatim de preliminariile mondiale. Acolo Piturca e bun. Ne va califica. Isi va prelungi iar contractul cu sume pe care astazi daca indraznesc sa le pronunt spuneti ca sunt nebun. Vom iesi si din grupe (spre saisprezecimi daca acesta va fi sistemul; parca vor fi ceva modificari in sistemul de desfasurare) la turneul final pentru ca acolo clar vom avea cel putin doua echipe sub valoarea noastra. Dar acum. ACUUM? Avem o echipa tinuta in frau de frica antrenorului. Piturca, te conjur! RISCA! Am o nelamurire cu tridentul ofensiv Sarkozy - Platini - Basescu. Daca in stanga lui Michel era Traian, indreapta lui cine era(?), caci cu Nicolas nu semana...
Portocala metalica
Nu prea sunt eu adeptul extremelor, ca atare nu sunt atras de accentele melodice metalice. M-a enervat acest scor si probabil de aceea am parafrazat expresia capatata de "lalele" dupa mondialele din Germania anilor '74. Meritat, nemeritat ce mai conteaza. Lipsa cunoasterii regulamentului i-a facut pe italieni sa primeasca doua goluri (al doilea a venit pe starea de frustrare a primului) si doua cartonase galbene. O chestie elementara de arbitraj nu este cunoscuta de supervedete ale fotbalului international. Probabil ca toate acestea s-au intamplat pentru a se ajunge la ratia zilnica de trei goluri pe doua meciuri. Aceasta ratie este foarte scazuta fata de ceea ce asteapta Platini de la acest turneu final.
Al doilea transeuropean
Ibericii contra Siberiei. Brrr! Mi se face frig. O sa-mi spuneti ca nu rusii din Siberia sunt in echipa estica ci cei moscoviti. Tot frig imi e. Mai sti ce pot face banii Mafiei rusesti? Decat sa particip la ruleta ruseasca mai bine fac pe contopistul si cu capul intre articole (nu de lege) si taste spun ca rusii nu vor pierde. Ca de obicei n-o sa-mi iasa. Vezi dom'ne! D-aia nu joc eu la Pronosport! Vorbind serios, parerea mea este ca rezultatul acestui meci va determina numai cine cu cine joaca in optimi, pentru ca cele doua combatante vor defila in compania celorlalte doua studente, chiar daca una este campioana europeana.
Albastru in loc de rosu
Daca pana acum in tribune a dominat rosu, facand abtractie de partidele de aseara in care cele patru combatante nu si-au onorat rosul de pe drapel, deseara vom pluti pe apele albastre din nord si din sud. Daca vom privi cu atentie in tribune vom vedea placidele suedeze cu cositele de culoarea veninului de sarpe de o parte si a focoaselor grecoaice cu tenul si carliontii pamantii. Rezultatul meciului chiar nu conteaza decat in palmares. Asa ca sper sa vedem vreo cinci goluri.

Niciun comentariu: