joi, 5 iunie 2008

Viitorul Romaniei face minuni la Roland Garros

Elena Bogdan
Nascuta la Craiova in 1992, Elena are 184 de centimetri si 68 de kilograme. Adica, cum s-ar spune, mai are doi ani de juniorat, vreo 10 cm si 15 kilograme de adaugat, dupa care poate deveni un adevarat taifun pe terenurile de tenis de pe mapamond. Ii doresc din tot sufletul sa devina o noua Martina (nu cea americanizata, ci cea helvetizata), sa uimeasca lumea prin precocitate, sa bata tot ce-i iese in cale, sa strabata zeci de ani lumea in lung si an precum Martina (nu elvetianca, ci cea din State) respectata de adversari si idolatrizata de spectatori.
Stangace, Elena foloseste reverul cu ambele brate, preferand sa joace pe zgura. Cu toate ca locuieste la Craiova, olteanca face parte din clubul bucurestean Olimpia, unde il are antrenor pe Ovidiu Popescu. A inceput sa joace tenis organizat odata cu primii pasi din curtea scolii, cand parintii ei, Angela si Ion, au canalizat-o spre acest sport pentru care daca te sacrifici poate sa-ti aduca nu numai satisfactii morale, ci si financiare.
Se afla momentan pe locul 731 in clasamentul WTA (cel mai bun loc a fost 721, pe 19 mai a.c.). In afara tenisului, care ii este nu numai profesie de la aceasta varsta ci si hobby, nazuinta si chin, Elena se cultiva prin muzica si film si se distreaza pe partii si in bazine.
Ultimul meci: sfertul de finala de la Roland Garros, juniori, 5 iunie 2008, 6-4, 6-4 cu favorita numarul 1 a turneului, Melanie Oudin (SUA), din pozitia de favorita numarul 10 a turneului, dar pe locul intai in tara la nivelul junioarelor.
Simona Halep
Nascuta la Constanta, in 27 septembrie 1991, Simona este si ea cu doi ani sub limita de varsta pentru junioare, 18 ani. Mai scunda un pic, 169 cm, si bineinteles mai usoara, 57 kg. Dreptace, dobrogeanca loveste reverul tot cu doua maini, avand in schimb ca suprafata preferata de joc cimentul. Liviu Panait este antrenorul ei actual la echipa Mamaia IDU (dubla legitimare, provenind de la LPS-CSS Constanta) si a facut cunostinta pentru prima oara cu un club de tenis la doar 4 anisori, cand Tania si Stere, pe atunci foarte tinerii ei parinti, i-au platit primele lectii.
In clasamentul mondial WTA, Simona se afla exact pe pozitia 500, care reprezinta si cel mai bun loc ocupat vreodata. Hobby-uri: handbalul si sa asculte muzica. Are un frate la care tine foarte mult pe nume Nicolae.
Ultimul meci: sfertul de finala de la Roland Garros, juniori, 5 iunie 2008, 6-1, 6-2 cu favorita numarul 13 a turneului, Xenia Lachina (Rusia), din pozitia de favorita numarul 9 a turneului si de pe locul doi in clasamentul junioarelor din Romania.
Cele doua romance, in caz ca vor trece in semifinale de Lenka Jurikova (Slovacia), respectiv Arantxa Rus (Olanda) - favorita nr. 2, se vor intalni intr-o finala de pomina, cu adevarat romaneasca. Cele doua s-au mai intalnit in acest an, pe 29 aprilie la Bucuresti, Simona invingand cu 6-1, 6-3, in finala turneului de 10.000$, pe zgura. Cu doi ani in urma, sau intalnit tot pe zgura, victoria revenind aceleasi jucatoare cu 6-3, 6-0.

Niciun comentariu: