miercuri, 25 iunie 2008

Neam de neamul lui

Nu sunt un fan al turcilor, ba chiar as spune ca din contra, dar de data aceasta as fi vrut sa castige. Jocul lor deschis, intr-un fel spectaculos, chiar daca nu-i bazat pe spectacolul de tip latin (calcaie, devieri, preluari din situatii imposibile, voleuri si foarfece) s-a concretizat prin doua bare si un gol care a cam zdruncinat falsul calm afisat de "Leul" de pe banca nemtilor. Germanii n-au aratat nimic. Si totusi... Specalutivul Schweinsteiger (in traducere libera inseamna ingrasarea porcului), polonezul Klose si "legea lui Lahm" au repus in drepturi lema ca "...in final, capitanul nemtilor (n.a. - de data asta Ballack) ridica trofeul deasupra capului". Sper sa nu fie chiar asa. La golurile susnumitilor s-au bucurat numai nemtii si m-as fi bucurat si eu daca m-as fi nascut in land-uri, dar asa, pot sa o judec pe Angela Merkel ca mercantila atunci cand a injurat la faultul grosolan din apropierea careului turc si a ras perfid la tinerea de tricou din careul german.
La ambele arbitrul a gresit neacordand loviturile libere directe si cartonasele necesare. In cel de-al doilea caz penalty.
Wimbledon romanesc
Imi sugera un indragostit al muntelui ieri, Marcel Caragut, ca in loc de Wimbledon romanesc sa scriu Uimbledon.
Iata ca de ce ne-a fost frica ieri n-am scapat. Trei din cei patru romani ajunsi in turul doi in probele de simplu au spus adio gazonului englezesc (sa nu-mi spuneti ca-i pleonasm ca nu va cred). Victor a castigat primul set la tie-brack, l-a cedat pe al doilea in acelasi fel dupa care n-a mai facut fata dezinvolturii cehului (-1, -2). Monica a fost cat pe ce sa produca o surpriza in fata unguroaicei, castigand primul set cu 7-5 si comducand in al doilea cu 5-3 si 30-15 pe serviciul propriu, treburile cotidiene pentru cotidianele Solpress-ului nu m-au lasat sa vad daca a ratat si vreo minge de meci, dar in final a cedat cu 5-7 si 2-6. Edina a dat de o rusoaica prea puternica si a cedat la 4 si la 2. O veste buna tot am sa va dau dupa partidele de miercuri. Dublul Sorana - Monica si-a invins prin abandon adversarele dupa un prim set castigat la 1.

Niciun comentariu: