joi, 23 octombrie 2008

De bani gata.

Rapidul e un club de bani gata. Sau gata de bani. Adica terminat. Copos nu mai exista, Taher nu mai exista, salarii enorme si neplatite. Conducere demisionara si... public fantastaic. Cele 16 puncte acumulate pana acum nu ajung nici macar pentru tur. Mai trebuiesc vreo 25 pentru a ne salva de la retrogradare.
Becali trebuie sa plateasca punctele acumulate in anii trecuti de pe la Cluj, Pitesti si Vaslui. Adica pe Dorinel Munteanu. Ca antrenor nu e rau. E aservit. Faptul ca este aservit Stelei i-ar ridica acesteia valoarea. Dar, Europei nu trebuie sa-i fie frica. Cat timp Becali se va baga la echipa pentru rezultate pe termen scurt (adica din aproape in aproape) n-are nici o sansa in afara granitelor. Din pacate, aici in Liga Realitatea, isi va face in continuare de cap. Se mai gasesc la noi si alti Dorinei sau Burebista pentru a rezolva situatii. Partea curata ar putea veni din partea DNA-ului. Dar ei sunt curati?
La Dinamo este vadita lipsa de forma, de conceptie de joc si de clasa. Se afla pe prima pozitie doar datorita conjucturii. Un inceput de tur cu un program relativ usor. A pierdut cele doua derbiuri jucate pana acum (Rapid si CFR) si a invins toate out-side-rele cu exceptia Pandurilor din prima etapa. Ca merite ar fi doar victoria de la Vaslui daca n-ar urla din toti rarunchii Porumboiu.
Uite de ce Urziceniul, cu un program usor, si Timisoara sunt "echipele momentului" (n-a c-am picat in platitudine). Daca n-ar fi fost penalizarea de 6 puncte... Poate ca dispare.
Pe terenurile de tenis doar victorii pentru romani in aceasta saptamana. La cele descrise deja se mai adauga victoria de la Luxembourg a Soranei in turul doi din fata italiencei Sara Errani (4-6, 6-2, 6-2), si o va intalni astazi, in sferturi, pe favorita numarul trei, slovaca Daniela Hantuchova. Tot astazi, dar in turul doi la St. Petersburg, Victor Hanescu va juca cu cazacul Cucuschin despre care v-am spus ca este venit din calificari si a produs surpriza primului tur scotandu-l din turneu pe favoritul nr. 5, croatul Marin Cilic.
P.S. Hanescu a castigat in doua seturi, ultimul la tie-brack. Simona a jucat astazi doar la dublu, invingand in turul doi gazdele de care va vorbeam intr-un articol anterior.

Niciun comentariu: