marți, 28 octombrie 2008

Puzderie de animaliculi

Se intampla un fenomen inexplicabil pe care unii se prefac ca il inteleg. Cu cat cresc framantarile si disensiunile din randul marilor echipe bucurestene cu atat creste valoarea fotbalului practicat in Romania. Nu mai stiu daca FIFA sau UEFA au decretat ca in tara noastra se desfasoara al saptele campionat valoric. Daca ar fi FIFA ar fi incredibil, pentru ca la cele cinci mari puteri europene (in ordine alfabetica pentru ca altfel isc contoverse: Anglia, Franta, Germania, Italia si Spania; daca ar fi dupa mine alfabetul ar fi A,S,F,I,G) s-ar adauga cele doua mari forte ale Americii de Sud (pe acelasi principiu: Argentina si Brazilia; aici trebuie sa specific ca imi place mai mult fotbalul de pe Amazon, dar trebuie sa recunosc ca cel de mai la sud este mai complect) si n-ar fi chiar indecent sa luam in considerare si pe cel nipon. Cred totusi ca despre UEFA este vorba si atunci poate sa ne mai ia fata Portugalia sau Rusia. Depinde de criteriile luate in calcul: participarea in cupele europene, coeficientul de tara, valoarea in euro a jucatorilor sau cine mai stie ce criteriu. Uf! Rapiduletul...
Saptamana trecuta a inceput la Satu Mare, cu sprijinul nostru, al Informatiei Zilei, una din seriile Diviziei B la sah. Dupa patru runde pe primul loc se afla favorita noastra, a satmarenilor, Unio cu opt puncte, maximum posibil (se acorda doua puncte la victorie si unul la egal). Vointa Informatia Zilei cu toate ca este organizator al competitiei si participa cu echipa secunda la acest nivel (sper ca n-ati uitat ca s-a calificat de o maniera superba in Superliga dupa un parcurs cu doar doua meciuri nule, jocuri pentru care componentii nu si-au primit primele suplimentare deoarece aflasem rezultatele cu o seara inainte de disputarea rundelor respective; tactic era ideal, dar sportiv a fost incalificabil, hotarand astfel pe cea de-a doua clasata si implicit promovata) nu isi aroga veleitati de promovare. N-ar fi sustinere financiara pentru a participa cu o echipa in Superliga si una in Divizia A. In continuare clasamentul dupa cele trei criterii de clasificare arata astfel: Sighetul Marmatiei, Oradea si Lugoj cate sase puncte, Cluj, Vointa Informatia Zilei si Baia Mare cate patru puncte, Arad si Lupeni cate trei puncte, iar codase sunt Deva si Miercurea Ciuc cu cate doua puncte. Interesant este ca Unio a jucat deja cu doua dintre contracandidatele la promovare, Oradea si Lugoj, ramanandu-le un singur joc mai dificil, cel cu Sighetul Marmatiei.
Cred ca ar fi frumos sa mentionam si componenta liderului. In ordinea asezarii la mese acestia sunt: Attila Szabo (ELO 2294), Sorin "Elevul" Levay (2264), Robert Hajbok (2217), Radu Marian Doros (2101) si Costin Petrica (1954). Singurii care au castigat toate partidele jucate sunt ultimii doi, juniorii. Se joaca la patru mese, Costin inlocuindu-l in meciul cu Vointa Informatia Zilei pe Radu.

Niciun comentariu: