miercuri, 1 octombrie 2008

Fior alb-visiniu

N-a inceput inca. Ma uitam pe diverse site-uri si am remarcat victoria Ralucai Olaru la Taskent. Este cea de-a doua, adica patrunderea in turul trei ceea ce, la acest turneu, este similara cu sferturile de finala. Daca o tine tot asa risca sa joace semifinala cu Sorana Carstea, ajunsa si ea in turul doi, si finala cu Monica Niculescu, de asemenea in turul doi. Vise, nu-i asa... La baieti, Victor Hanescu este si el in pauza astazi. Ca si Sorana si Victor. El si Sorana nu disputa probele de dublu.
Mai sunt doua ore. Trag cu coada ochiului spre turneul de snooker din Shanghai. Nu de la restaurantul satmarean cu acelasi nume. Acolo nu este masa de snooker. Apropo! Stiti ca in Satu Mare exista masa de snooker? Nu va spun unde ca nu m-a platit pentru asta si, dupa cum stiti, acest anunt este citit si in Informatia Zilei (editia electronica). Ultimul turneu (primul al acestui an competitional) i-a revenit celui mai iubit dintre pamantenii cu tac si creta, Ronnie O'Sullivan. Se intampla la Northern Ireland Trophy. Acum, la competitia din China, abia s-a trecut de primul tur. Ma surprinde infrangerea favoritului gazdelor, Ding Junhui, a multiplului campion mondial, Stephen Hendry si a rotunjorului Shaun Murphy. Piticul Peter Ebdon se afla si el pe o curba descendenta in cariera. Ma bucura jocul lui Neil Robertson si Marco Fu. John Higgins, Mark Williams, Graeme Dott si Ronnie au obtinut victorii logice. Se pare ca dintre cei enumerati mai sus se va alege si castigatorul din acest an. Normal ca Ronnie are cei mai multi sustinatori, dar pe acestia i-a castigat prin jocul sau inventiv, stralucitor si de inalt nivel valoric si nu cumparandu-i sau inventandu-i prin internet cum se procedeaza in vestul capitalei noastre fotbalistice. Cu exceptia lui Fu (Hong Kong) si Robertson (Australia) toti ceilalti sunt din Regatul Unit al Marii Britanii, motiv pentru care as dori ca daca Ronnie nu-si dubleaza succesul din acest an, atunci titlul sa se indrepte spre ex-britanici. Marco a mai castigat in cariera un singur turneu, Grand Prix 2007, iar Neil doua, acelasi Grand Prix cu un an inaintea lui Marco si Welsh Open in 2007).
Inca o ora. Nu mai am rabdare. Mi-a cerut cineva azi un pronostic si am zis 4-0 si am ras in hohote. Chiar e un rezultat imposibil. Daca nu aveti ce face cu banii pariati pe 4-0. Veti pierde cu siguranta. Mai bine pariati toti banii ca nu va fi 4-0. Veti castiga putin, dar veti castiga. Asta nu inseamna ca pe undeva printr-un cotlon al unei aorte nu mi s-a cuibarit speranta unui sfert din acest rezultat. O sa vedem.
Pe maine!

Niciun comentariu: