miercuri, 22 octombrie 2008

Fara sedila

Prins cu mita-n sac. Fara sedila.
Pe latifundiar il asteapta o toamna de foc. S-ar putea sa scape. Si eu as vrea sa scape dar cu conditia sa scape si fotbalul de el. Unii ar spune ca mita din sac (valiza, pardon) era pentru Trica si nu pentru albnegri. Altii mai creduli ar spune ca banii cu pricina erau destinati cumpararii de terenuri. Sa fie selectionerul unul dintre creduli? El asa a semnat. Concluzie: il are la mana rau; rau de tot. Probabil de aceea a plecat mai repede de la meci. Cum este sa fi fotbalist, sa ai sansa la un meci egal intr-un final de partida de Liga Campionilor si sa vezi ca omul care ar trebui sa moara odata cu echipa, care trebuie sa admita cu barbatie infrangerea si valoarea adversarului, fuge jignind in stanga si dreapta? In apararea lui ar pleda doar calitatea arbitrajului care, pentru cei ce se pricep o leaca, a fost constanta si persistenta in favoarea oaspetilor. Dar sa nu uitam ca a fost si invers. In anii trecuti.
As face o paralela intre golul lui Ricardo Fernandes (Rapid) din poarta mediesenilor cu cel inscris de Goian in poarta francezilor. In ambele cazuri jucatorii nu pot fi invinovatiti ca au inscris in mod intentionat cu mana, ceea ce conform cu regulamentele in vigoare, putem spune ca golurile sunt perfect valabile. Daca nu se acorda 11 m atunci cand nu joci intentionat mingea cu mana, de ce sa penalizezi un jucator care inscrie neintentionat cu mana?
Hanescu va avea ca adversar in turul doi pe Cucuschin (l-au rebotezat pe cazacul venit din calificari) care a reusit sa-l elimine pe Cilic in 36 de ghemuri. Sorana, favorita numarul opt la Luxembourg, a trecut la randul ei de rusnaca Iuliana Fedac si o va intalni in turul doi pe italianca Sara Erani, care a depasit-o pe colega Soranei de dublu, neozeelandeza Marina Erakovic (numai in Auckland nu s-a nascut asta). La dublu, in calitate de favorite numarul patru Sorana si Marina au pierdut un singur ghem in turul unu la cuplul Sarah Borwell (Marea Britanie), Courtney Nagle (State) si se vor intalni cu cuplul gazda Mandy Minella, Claudine Schaul.

Niciun comentariu: