luni, 27 octombrie 2008

Verbe de traditie

Cine spune ca la noi nu este fotbal? Cei care au vazut meciul de la Timisoara nu pot spune acest lucru. Nici cei care au vazut cateva jocuri din liga secunda nu pot fi imbufnati. Poate doar cei ce s-au uitat la jocurile din capitala sa fi ramas cu buzele umflate. Sau meciul de la Brasov. Am vazut Chelsea - Liverpool dupa care Poli - CFR. Desfatare in ambele. Doar accentele de duritate sa fi facut diferenta. Pe gazonul englezesc (ce pleonasm...) duritatile apareau din lupta pentru balon si nu aveau caracter intentionat, pe cand pe iarba din Banat duritatile aveau un caracter clar voit.. De aceea si cartonasele au fost mai multe. Ar trebui sa remarc cu majuscule: arbitajul romanesc prinde contur. Nu am mai vazut "greseli" intentionate si apropiatul meci pe care il va arbitra Tudor in Liga Campionilor s-a dovedit benefic acestuia, onorand derbiul.
Sorana Carstea a castigat finala de dublu de la Luxemburg alaturi de aborigena Erakovic. Adversarele Dusevina si Coruteva au castigat primul set la doi si primele doua ghemuri din cel de-al doilea, moment in care s-a produs declicul in tabara romano-neozeelandeza. Au revenit si au castigat setul la trei. In tie-brack-ul specific partidelor de dublu care sunt la egalitate dupa doua seturi (se joaca pana la 10 mingi castigate cu specificatia ca trebuie sa aiba doua puncte diferenta), am condus cu 5-2, 6-3 si am fost condusi cu 8-7. In final am invins 10-8.
Robert Muresan a obtinut cel mai bun loc al sau in acest an: 21. Departe de puncte, Robi spera ca in anul urmator sa nu mai spele vasele din care s-au infruptat altii. Daca se va pune pe roti acel Team Romania despre care se tot vorbeste in cadrul clasei 125 cmc, Robert ar fi precis vedeta ei. Ultima etapa a dat castig de cauza lui Simone Corsi, Marco Simoncelli si Casye Stoner. Titlurile au fost castigate de Mike di Meglio, Marco Simonceli si Valentino Rossi.
La slalomul urias masculin de la Soelden s-a consemnat o surpriza: nici un austriac pe podium. Dubla elvetiana bordata cu un american. Adica Daniel Albrecht, Didier Cuch si Ted Ligety.
Cine imi poate spune cum va juca Rapidul cu Otopeniul?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nimic despre sportul local ?

Gruita spunea...

Ai dreptate. Voi incerca.