sâmbătă, 25 octombrie 2008

Sa(n)se zero

N-au fost chiar zero sansele oaspetilor, bistritenii intorcandu-se cu un punct de sub Poarta Schei. Trupa de langa Biserica Neagra multumindu-se din nou cu putin. Sase au fost golurile marcate de gazde si zero cele primite in cele cinci meciuri disputate vineri si sambata. Trei le-au dat urmasii Mesterului Manole, Kamara (ca sa spun asa), Doman si Iordache. Al. Piturca, Onofras si Torje au inscris fiecare pentru cate doua puncte. Au inlocuit nedecisul cu maximum.
La tenis finala avem doar la dublu feminin. Victor, (3-6; 0-6 cu Golubev) si Sorana (2-6; 2-6 cu Dementieva) n-au reusit sa iasa victoriosi din ultimele lor turnee de simplu ale anului. Cuplul romano-neozeelandez a trecut de cel iberic greu, cu 6-1, 3-6 si 10-4 si va intalni in finala pe cel exsovietic. In saptamana viitoare vom avea alte doua fete la turneul canadian din Quebec: Ioana Olaru si Edina Gallovits. Au (ne)sansa ca daca trec de turul intai sa joace intre ele. Ioana va juca cu o fata venita din calificari, iar Edina o va intalni pe favorita numarul cinci, bastinasa Alexandra Wozniak.
A debutat schiul. La Soelden, in Austria s-a disputat prima proba de schi alpin a sezonului. Austriaca Kathrin Zettel (22 de ani) si-a bucurat numerosii suporteri printro evolutie magnifica, mai ales in mansa doua a probei de slalom special. Prima mansa a revenit dublei castigatoare a Globului de Cristal, finlandeza Tanja Poutiainen (28 de ani), care s-a multumit cu a doua treapta a podiumului. La baza lui s-a asezat o alta tanara (23 de ani) austriaca, prefigurand parca un nou an de dominatie categorica a dansatorilor de vals: Andrea Fischbacher. Maine va fi proba masculina dupa care urmeaza o pauza pana spre sfarsitul lunii urmatoare. Din pacate, n-am reusit sa gasesc nici macar pe lista abandonurilor vreun nume romanesc, asa ca mai asteptam.
Robi Muresan a cazut in prima zi de calificari, pe ploaie, dupa numai doua tururi parcurse si nu a mai revenit pe pista in Spania. In a doua zi a avut o comportare mult mai buna pana cu sase minute inainte de finalul calificarilor, cand a disparut de pe pista si nu a mai aparut. Nu stiu ce s-a intamplat. La acea ora se afla pe un promitator loc 26, dar in ultimele patru tururi l-au mai depasit 6 sportivi. Primele linii sunt domminate de Gabor Talmacsi la 125, Marco Simoncelli la 250 si Casey Stoner la MotoGP, dar titlurile sunt deja adjudecate de Mike di Meglio, Marco Simoncelli, respectiv Valentino Rossi.

Niciun comentariu: