duminică, 25 mai 2008

14. Verona - Alpe di Pampeago

In sfarsit munti. Dupa start, un pluton de treisprezece evadati (grupurile mai mari de 10 persoane nu se considera pentru clasamentul evadatilor), din care face parte si Emanuele Sella (liderul cataratorilor), se desprinde si controleaza cursa pana la ascensiunea finala. Bineinteles ca Sella (ieri si-a sarutat din mers parintii la Cittadella) a castigat toate catararile, inclusiv cea cu finisul aflat la iesirea dintr-un tunel, dupa un efort inuman (stiti voi la ce ma refer). S-a trecut pentru prima oara peste 2.000m. Dupa aceasta etapa putem presupune ca tricoul verde este deja adjudecat de Sella. De fapt el mai are un tur al cataratorilor la activ. Mi se pare cel al Spaniei, dar fara a fi si invingator de etapa. Avea ceva din Pantani. Sper ca nu numai anabolizantele.
Verona. Oras al artei si al culturii. Ce aspecte pe care nu le stim as mai putea cauta despre Verona? Bibliografia imi da o imensitate de amanunte, dar as vrea totusi sa ramana un articol cu caracter sportiv. Asa ca va invit sa mergeti acolo pentru a le vedea pe toate. Din proprie experienta va spun ca merita.
Alpe de Pampeago este o statiune de vacanta foarte bine dotata pentru sporturile de iarna. Este mult mai bine cunoscuta in lumea schiului nordic sau al biatlonului sub denumirea de Val di Fiemme. Aflata in apropiere de Bolzano, la peste 1700m, are o deschidere panoramica asupra Muntilor Dolomiti de o frumusete angelica. Am trecut pe acolo in iarna lui 2005-2006 (inainte de Jocurile Olimpice) cand am petrecut o saptamana la Cortina d'Ampezzo si am ramas profund impresionat de ceea ce inseamna industria sporturilor de iarna.

Niciun comentariu: