sâmbătă, 3 mai 2008

Potpuriu

Snooker

Cine-l poate opri pe O'Sullivan? Retorica exprimare, nu? Sincer (vorba fanatikului), n-am vazut jocul lui din semifinale cu Hendry, dar dupa scor, (17-6), se pare ca s-a terminat cu mult inainte de a incepe. Un joc de 33 de partide este inestetic sa se termine dupa numai 23. Si Hendry nu-i un fitecine. E ditamai..., dar stiti voi mai bine ca mine. Raspunsu-i cam obligat: daca nu Carter sau Perry (scorul in semifinala a doua era la ora redactarii de 9-7) atunci nimeni. Ziceam ca n-am vazut ultimul lui meci. Dar le-am vazut pe celelalte. A fost bland cu Liu Chuang (10-5), sublim cu Mark Williams (13-7) si condescendent cu Liang Wenbo (TOT 13-7). Mondialele se termina luni, ca de obicei, si va invit duminica si luni sa-l aplaudati. Chiar daca pierde, Ronnie va va incanta. Dar nu va pierde. Luati loc in fata televizorului cu cat mai putine beri si delectati-va.

Motociclism

Dupa rezultatul de-a dreptul fenomenal al consatmareanului, Manu, obtinut la pseudoDakkar-ul dintre Budapesta, Baia Mare si Balaton (cu dubla escala la Petea spre placerea prefectului nostru), iata ca strangem delicat pumnii pentru un alt as al seilor de motociclete. Ne mutam de pe rezistentul KTM pe rapida Aprilia, adica de la Gyenes la Muresan sau, daca vreti, de la o bucurie atestata (locul 11 este o superperformanta care, sunt convins, ii va aduce sub fund o supermotocicleta cu o echipa superpotenta si cu lauri supermeritati) la sperante inselate (locul 29 din prima zi de calificari din China nu ne lasa sa speram la multe, mai ales ca un coleg de-al sau de echipa , beneficiind deci de un material rulant similar, s-a cocotat tocmai in fruntea topului intermediar). Vom mai discuta probabil pe marginea acestui subiect luni la ora 14, la emisiunea lui Romulus Boitor de pe Radio Unu.

Tenis

Sfarsitul anului trecut ne lasa sa banuim un an al tenisului feminin romanesc. Chiar daca nu la nivelul rustelor, fetele noastre au reusit comportari meritorii. Victorii in fata tenismenilor din top 10, calificari in finala de dublu saptamana trecuta si eliminarea favoritelor nr. 1 saptamana aceasta fac ca sperantele noastre sa se indrepte catre rezultate deosebite in viitorul apropiat, de ce nu o medalie olimpica. Sorana Carstea, Edina Gallovits sau surorile Niculescu au capacitatea de a pasi in lumea buna.

Scrima

Sfarsitul acesta de saptamana cuprinde si Marele Premiu (GP, daca va convine mai mult asa) al Chinei contand pentru Cupa Mondiala la floreta (masculin si feminin, individual si pe echipe) la Shanghai. Probele similare de sabie avand loc la Klagenfurt (fetele) si Bangkok (baietii). Spada masculina ar fi avut o repetitie pentru Olimpiada la Bratislava, dar s-a anulat.

Ciclism

UciProTour incearca sa treca peste scandalul ce a dus la multe divorturi, scandal datorat in cea mai mare masura de intensitatea controlului antidoping. Turul Romandiei isi defineste ultimele doua etape astazi si maine. Dupa prolog si primele trei etape conduce svabul Andreas Kloden de la controversata formatie cazaco-helveta Astana, urmat la 5 sec. de olandezul Thomas Dekker (Rabobank) si la 35 de sec. de favoritul meu, cehul Roman Kreuziger, de la Liquigas. Chiar daca nu va castiga aceasta cursa, in scurt timp, un an-doi, vom mai auzi de el. Sper ca de bine. Pe munte e ca si victorios bascul Vila Errandonea de la Lampre, cel mai bun sprinter este deocamdata italianul Morris Possoni de la nouinfiintata High Road (SUA), iar la puncte conduce un alt favorit de-al meu, elvetianul Michael Albasini de la aceeasi formatie, recunosc indragita de mine, Liquigas.

Un comentariu:

Unknown spunea...

S-a modificat cumva ora de începere a rubricii Cronica Sportivă cu ROMULUS BOITOR de ai scris că va fi luni la ora 14