miercuri, 7 mai 2008

Micula

Marti la Micula echipa gazda isi juca sansa de a mai aparea si la toamna in atentia presei centrale. Faptul ca la sfarsitul partidei primarul localitatii, Istvan sau Stefan (cum vreti), anunta telefonic scorul partidei, "...4-1 pentru Micula, au marcat Tempfli doi... nu, doua goluri,... Milule! Cine a marcat golul trei?... No, ca s-antrerupt. Era ala de la Sportul, din Bucuresti..." nu spune tot despre tensiunea meciului.
Sa fiu sincer, cand ma indreptam spre Micula ma asteptam la orice. La un joc incalcit, la greseli pacatoase de arbitraj, la duritati pentru intimidare mult peste duritatile unui joc obisnuit, la simulari stangace judecate cu masuri diferite, la seminte sparte si scuipate cu o doza consistenta de garnitura catre tricourile si costumele oaspetilor, la oameni beti, vulgari si perfizi...
Jocul a fost incalcit doar pe alocuri, greselile de arbitraj au fost rare, unidirectionate (impotriva targmuresenilor) si fara importanta majora (as incerca sa spun ca penaltiul de deschidere a scorului a fost usor acordat, dar nici nu pot spune ca a fost inventat), duritatile, care chiar daca s-au intamplat in prima jumatate de ora, s-au petrecut numai in lupta pentru balon, simularile n-au fost bagate in seama decat daca a existat si contact, despre seminte am avut dreptate, iar publicul (cca 200 de oameni) a fost in cea mai mare parte decent. Singurul care facea zarva fara sa fie necesar a fost observatorul partidei, fostul component al lui ASA Tg Mures (ciudata delegare), Ivan Toma, care l-a pauza jocului a dat presa afara din incinta terenului (ceea ce pana la urma e corect, dar atunci de ce n-a facut-o din min. 1, pentru ca presa s-a comportat exemplar pe parcursul primului mitan; da' cu paparazzi ce-o avut?).
Sorin Petric a aranjat bine echipa in teren, a marcat repede si decisiv, facand jocul bun (din prima parte) al oaspetilor inutil. La 2-0 (primul dupa un 11 m despre care v-am povestit, iar al doilea dupa o faza de toata frumusetea la care pasele miculenilor, sase consecutive, au pornit din aparare, s-au intins pe cele doua laturi ale terenului si s-au incheiat prin golul lui Tempfli) tensiunea s-a aplatizat si cei prezenti pe marginea soselei, de unde a disparut "Toma neputinciosul" au vazut un joc frumos in care Lulu si ai sai se gandeau la gratarul de la clubul Schwabb, de unde nu va pot da detalii pentru ca, cu toate ca am fost invitat atat de jucatori cat si de oficiali, nu am participat. Au mai inscris in partea a doua Macho (oare asa isi scrie supranumele M. Pop?) si Danila. Pentru oaspeti (si ei prezenti in fieful forumului german) a marcat Ungur care, fie spus, a produs si penaltiul de dupa primul sfert al partidei.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ce cautau oaspetii dupa meci la masa cu echipa gazda?
Miroase a meci aranjat.