joi, 8 mai 2008

S-a spart buboiul

Titlul normal al acestui articol ar fi trebuit sa fie "Ne indreptam spre normalitate", dar prea multa frustrare si neputinta am strans in timp ce logica imi spunea ca fotbalul romanesc a incaput pe mana unor persoane care nu au habar despre ce inseamna sportul, iar rezultatele erau comandate in palate si restaurante de lux, asa ca nu m-am putut abtine sa nu inmoi tastele prin fiertura de urzici cu manatarca si buricele degetelor prin plamadeala cu usturoi in coada de vipera.
Amenintarea lui Basescu dinaintea jocului Dinamo - Steaua "daca nu se va juca meciul corect arestatii pe toti" si <> special al lui Dragomir la prezenta sa la DNA m-a facut sa cred ca in campionatul viitor vom scapa de belele. Surpriza si, intr-un fel, multumirea ca incepe sa scoata capul din zapada si ghioceii m-a bucurat. Nu-i vorba de bucuria pentru raul altuia, ci e vorba de bucuria copilului atunci cand Alba ca Zapada a scapat de zgripturoaica cea rea sau Greuceanu si-a salvat iubita dintre pietrele reci ale castelului capcaunului. Acum mai este doar un pas pana la un final fericit. Dar va fi el fericit? Nu si nu cred ca CFR-ul a jucat tocmai corect, chiar daca nu atat de murdar ca Becali. Nu voi fi fericit nici daca Rapidul va juca in Liga Campionilor (fara sau cu tur preliminar). A fost prea multa murdarie ca sa fie cineva cinstit fericit sau fericit cinstit.
Acum tremura si cei care au mai primit bani in jocurile anterioare, si comisiile din FRF si Liga care au dictat suspendari, ridicari de suspendari si verdicte la masa verde, si arbitri care au acceptat unele avantaje nu neaparat din dorinta hulpava ci pur si simplu pentru a mai putea arbitra, si Mircea Sandu care ajunsese, voit sau nu, un instrument al latifundiarului, si multi, multi altii...
As fi vrut in aceste randuri sa felicit campioana, dar cuvintele imi sunt blocate in laringe si gandurile nu vor sa-mi paraseasca circumvolutiunile. Cred ca cea mai buna solutie ar fi sa dispara campionatul 2007-2008 din statistici. Poate ca aceassta idee le-a trecut si italienilor prin cap acum doi ani, dar pierderea pe plan international este majora in plan sportiv si se pierd niste bani care administrati corect ar putea ridica fotbalul juvenil. Chiar! Ce-ar fi ca reprezentantele din anul viitor in cupele europene sa fie obligate (se va vota cu siguranta daca alternativa este neparticiparea) sa doneze jumatate din bani loturilor de juniori, iar cealalta jumatate sa fie obligati sa o foloseasca la propriile echipe de juniori sau in infrastructura.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Sa dai 1.700.000 euro cash pentru stimularea unei echipe este strigator la cer. Intr-o tara in care salariu mediu este 300 euro/luna altii dispun de milioane de euro pentru premierea altor echipe.
NU Becali este vinovat...PRESA ROMANEASCA este vinovata pentru mediatizarea acestui cioban, care a ajuns sa faca ce vrea in tara!

Ecuatia este simpla: televiziunile si ziarele vor bani...banii se fac din rating (vanzari)...aparitiile la TV si in ziare(prostiile pe care acest om le scoate ) aduc BANI... deci PRESA se bate pentru a avea aexclusivitatea lui Becali.

Finalul acestui episod (Becali cercetat penal) este simplu: nu va patii nimica, nimeni nu poate DOVEDI ca acei banii erau destinati pentru mita. Toti stim si banuiam pentru ce erau acei bani destinati.

In justitie aceste acuzatii trebuiesc dovedite.