luni, 5 mai 2008

ETAPA: Pasantreicuschimbdelocuri

Imi dau seama ca este posibil sa-mi pierd din critici daca nu sunt consecvent cu propriul meu blog, dar nici nu va pot promite ca zilnic voi reusi sa va atrag atentia cu ceva nou. In ceea ce priveste emisiunea sportiva a lui Romulus Boitor ce ar fi trebuit sa se difuzeze in direct luni, 5 mai, vom incerca sa o realizam marti, 6 mai, la aceeasi ora (adica 16, nu cum gresit am scris in comentariul precedent 14; multumesc pe aceasta cale cititorului care mi-a atras atentia). Starea de oboseala, 48 de ore pe autocar si in Focus de la Odessa si pana in Satu Mare, nu mi-a permis sa va tin companie, iar Romulus a reprogramat-o. In timp ce voi incerca sa va spun parerea despre o etapa din care n-am vazut nici un joc, urmaresc cu atentie finala CM de Snooker unde Ronnie conduce cu 16-7 si se pare ca va reusi sa-si sarute din nou mama, prezenta in sala, din postura de campion mondial. Apropo! Pe iubitorii de snooker ii anunt, pe cei putini care inca nu au aflat, ca in Satu Mare se afla o masa de snooker. Cautati-o!
Vinerea nasoala
Din punct de vedere al oaspetilor, aprioric vorbind, ar fi fost penultima sansa de a obtine cele trei puncte care i-ar fi facut sa nu plece in divizia B de la minus. Un Iasi insa, care nu se putea lasa pe tanjala, simtea "matineul" aproape suflandu-i si lui in ceafa, a distrus prin Bernsjak, Buta si Romulus Miclea nazuinta clujenilor de jos.
Vinerea draga
Din punct de vedere al oaspetilor, aprioric vorbind, ar fi fost penultima sansa de a obtine cele trei puncte care i-ar fi facut sa nu plece in diviziz B de la minus. Un Rapid insa, care nu se putea delasa de tanjala, simtea "bronzul" aproape suflandu-i-se de sub nas, n-a distrus prin Boya (dubla) nazuinta aradenilor Todea, Hora si Ibeh.
Bucurie cu grimase
Nu-l cred pe Becali ca s-a bucurat la victoria "cazatoarei" din Buzau. Am trecut miercuri prin nordul Baraganului si sudul Carpatilor de curbura si n-am simtit o prea mare bucurie a localnicilor pentru jocul din ultima etapa ce va sa vina. "Adicatelea de ce sa vina armeanu' iara peste saracia noastra?" musteau vecinii prin bodegi. Bunica a inscris pentru Ramnicu Sarat prin liga a treia, aici a marcat iobagul Nunes.
Petrescu cu reflexii metalice
Oare cum le-ar sta bronzati mercenarilor din tinutul dropiei? Bine, nu de la soare sau la solarii, ci pur si simplu de la medaliile de arama ce sunt cat pe ce sa si le atarne de grumaji. Daca nu m-ar durea sufletul de Rapidulet mai ca m-as incumeta sa le doresc povara. Meciul din Campia Romana ar fi fost poate interesant daca la carma moldovenilor ar mai fi fost Dorinel Munteanu. Asa, i-as recomanda lui Sandoi sa-si vada de nationala manjilor. Au marcat Balint si Onofras.
Rusinea rusinii
La cate mi-a fost dat sa vad si sa aud in acest campionat nu mi se mai arcuiesc sprancenele. Domnilor sa-l scoata cineva din sportul romanesc pe Becali. Altfel vom ajunge sa uram (n.a. - "uram" cu accent circumflex pe a) fotbalul. Meciuri precum aproape jumatate din cele ale Stelei, si alte zece-cinsprezece dintre celelalte nu s-au desfasurat pe teren. El si mentalitatea lui sunt cele care determina frauda. Marele pacat este ca el nu pricepe ce rau face. Uneori nu sunt sigur ca nu pricepe si atunci inseamna ca noi astialalti toti, de la piticul de sase ani pana la nea Tomescu (fi-ei tarana usoara si naravul perpetuat) suntem bataia lui de j0c. La Cluj nu mai conteaza cine a inscris...
"J"
Jula si Jelev au facut diferenta dintre Dunare si Marea Neagra chiar pe litoral, intre sinagogi, moschei si biserici. Nimeni n-a plans, nimeni n-a ras. Daca era Dudu Georgescu in locul lui Jula ar mai fi marcat inca doua. Va mai aduceti aminte dinamovistilor?
Piturca pe urmele lui Brancusi
Daca de la Hobita se poate ajunge celebru in intreaga lume si cunoscut de orice francez cu studii medii, de ce n-ar putea coconul selectionerului sa-i ia fata lui Marica, Mitea sau mai stiu eu carei improvizatii din campionatele straine si, din orasul de pe Jiul mijlociu, sa farmece prin Alpii elvetieni? Cred totusi ca Bratu i-o ia inainte. A trimis Mioveniul acolo unde ii e locul inca din minutul cinci.
Rusinea rusinii II
La cate mi-a fost dat sa aud si sa vad in acest campionat...............................................................
..........................................................................................................................................................................
.............................................................
.......................................suntem bataia lui de joc. La Piatra Neamt nu mai conteaza cine au inscris.
Filmul derbiului
Povesti. Glume. Amenintari. Denuntari. Intrigi. Pariuri. Promisiuni. Amenintari. Arbitrul? Sforarii. Arbitrul. Minge. Penalti. Bratu. Speranta vs speranta. Danciulescu. Adevar? Corner. Ghionea. Deja vue? Corner. Gata. Declaratii. Oare sa fie adevarat? OARE SA FIE ADEVARAT? Mi-e mila de Steaua. Nu de Steaua, de jucatori. Nu de jucatori, de Becali. Mila este cel mai oribil sentiment!
Ronnie n-a mai pierdut nici un joc.

Niciun comentariu: