duminică, 25 mai 2008

15. Arabba - Pasul Fedaia 153 km

Scurta, dar cu nu mai putin de sase catarari: pasul Pordoi - 2239m, pasul San Pellegrino - 1918m, varful San Tomaso Agordino 1082m, pasul Giau - 2236m, pasul Falzarego - 2117m (aici inca se mai schiaza si in periplul meu prin Dolomiti ma gandeam daca am sa vad vreodata Turul Italiei coborand acea sosea imposibila pe care autocarul nostru a strabatut-o cu foarte mare dificultate si sosirea dela pasul Fedaia 2057m. Traseul este de fapt o bucla ce se roteste prin Dolomiti in jurul varfului Marmolada - 3342m.
Arabba se afla in Valea Cordevole, la baza varfului Lana.
Pasul Fedaia poarta in spate bataliile deosebit de dure, corp la corp si de tip , care au avut loc in primul razboi mondial.
Extraterestrii au coborat de-adevaratelea pe Pamant. Exemplarul care i-a deconspitrat se numeste Emanuele Sella. Ceea ce face Sella (in traducere din italiana inseamna "sea" sau "sa") nu poate fizic sa faca nici un pamantean. Dupa ce ieri a condus o cursa cap-coada, astazi a recidivat. In total opt catarari de prima si secunda categorie. Nu a lasat pe nimeni in preajma sa. Dupa ce le-a multumit s-a descotorosit si de ajutoare. Bineinteles ca acestea nu au fost aceleasi cu cele de ieri.
In cursul serii am sa va postez pe acest site clasamentele pe etapa si cele generale.

Niciun comentariu: